پیاده سازی سیستم مدیریت دارایی فیزیکی در شرکت توزیع نیروی برق اهواز

پیاده سازی سیستم مدیریت دارایی فیزیکی در شرکت توزیع نیروی برق اهواز

Title:

Description:


پایان فاز اول پروژه پیاده سازی سیستم مدیریت دارایی فیزیکی در شرکت توزیع برق اهواز


پيشرفت روزافزون تكنولوژي و نيز رشد فزاينده جمعيـت، موضوع انرژي و آينده آن را به مسـئله‌اي مهـم و قابـل توجـه براي انسان تبديل كرده است. در استان اهواز، تامین برق برای مشترکین با توجه به شرایط اقلیمی حاکم بر منطقه، بسیار حیاتی است و بحران سال 95 این مهم را بیش از پیش نمایان نمود. در همین راستا شرکت توزیع نیروی برق اهواز استراتژی بلند مدتی را برای کاهش خاموشی، کاهش تلفات و ارتقای خدمات به مشترکان خود در پیش گرفته است و برای تحقق این مهم، پروژه پیاده سازی سیستم مدیریت دارایی های فیزیکی را با همکاری شرکت پمکو در سال 96 آغاز نموده است که فاز نخست این پروژه در بهار سال 99 با دست آوردهای قابل توجهی به پایان رسید. در این مدت پروژه‌های زیر توسط مشاوران شرکت پمکو اجرا و پیاده سازی شده است :

در تحلیل RCA سیم بریدگی خطوط هوایی فشار متوسط، با شناسایی 220 علت ریشه ای و ارائه 30 راه حل از دل جلسات طوفان فکری، نتایج قابل توجه‌ای چون “کاهش 38 درصدی انرژی توزیع نشده”، “کاهش 38 درصدی تعداد سیم بریدگی” و “کاهش 26 درصدی مدت زمان خاموشی” بدست آمد.




  • تحلیل قابلیت اطمینان (RCM) ترانسفورماتورهای 315KVA 33KV هوایی

در این پروژه (نگهداشت قابلیت اطمینان) طی 13 جلسه آنالیز، 12 کارکرد شناسایی و 53 حالت خرابی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در انتها 17 فعالیت نگهداشت و 34 فعالیت یک بار برای همیشه تدوین شد.



  • بهینه سازی موجودی انبار و تعیین نقاط بهینه سفارش و مقدار بهینه سفارش

در طی این پروژه، پس از برگزاری جلسات با نفرات واحدهای مختلف سازمان، از مجموع 565 آیتم فعال انبار، داده­ ها و اطلاعات لازم برای 541 آیتم به دست آمد. در ادامه، نقطه سفارش­گذاری مجدد (ROP) و مقدار اقتصادی سفارش (EOQ) توسط تیم مشاور برای این 541 آیتم­ محاسبه گردید. نتایج به دست آمده نشان ­دهنده این است که در حدود دو سوم آیتم‌های انبار پائین‌­تر از حد استاندارد بوده و سازمان نیازمند اقدام سریع جهت تأمین این اقلام است. از طرفی دیگر حدود یک سوم آیتم ها، موجودی بالاتر از حد استاندارد داشته که رفع آن، نیازمند برنامه ­ریزی و انجام اقدام مقتضی از سوی مدیریت سازمان است.

  • بهینه سازی فرایند سفارش کالا از انبار

در این پروژه پس از شناسایی فرایندهای درگیر با موضوع کالا، فرایند سفارش کالا از انبار به جهت اهمیت موضوع توسط کارگروه مدیریت انبار و قطعات یدکی به عنوان فرایند منتخب جهت بهینه سازی انتخاب شد. سپس مشاوران شرکت پمکو در قالب جلسات مشترک شروع به ترسیم فرایند فعلی سفارش کالا از انبار کردند و در انتها 48 فعالیت را برای این فرایند شناسایی کردند. در ادامه و در قالب جلسات کمیته بهینه‌سازی فرایند، تک تک فعالیت ها مورد بررسی قرار گرفت و تا جای ممکن فعالیت های فاقد ارزش افزوده حذف شد. ادامه این جلسات بهینه سازی منوط به اجرای تعدادی از توصیه‌های مشاور شده است که پیش بینی می شود با پیاده سازی کامل این توصیه ها، مدت زمان سفارش کالا از 2 تا 6 هفته به 1 تا 3 هفته کاهش پیدا کند.

جمع بندی

همزمان با پایان یافتن فاز اول پیاده سازی سیستم مدیریت دارایی فیزیکی، مذاکرات و هماهنگی‌ها برای تدوین شرح خدمات فاز 2 پروژه بین دفتر نظارت بر بهره برداری شرکت توزیع نیروی برق اهواز و شرکت پمکو در حال انجام است. امید است در آینده نزدیک مراحل عقد قرارداد فاز 2 انجام شده و شاهد آغاز پروژه های جدید در شرکت توزیع برق اهواز باشیم.

لازم به ذکر است تمامی عکس‌ها آرشیوی و قبل از شیوع کرونا است.