دوره آموزشی نگهداری و تعمیرات مبتنی بر قابلیت اطمینان (RCM)، از نظر اغلب متخصصين نگهداري و تعميرات به عنوان اثربخشترين روش نسبت به هزينههايش، براي ايجاد و توسعۀ استراتژيهاي نگهداري و تعميرات در سطح جهاني شناخته ميشود. بهرهگیری بهترین آموزش در این روش با دستیابی سریع به بهبودی پایدار در زمینههای گوناگون همراه است. افزایش دسترسپذیری و قابلیت اطمینان تجهیزات، بهبود وضعیت کيفی محصولات، کاهش سوانح با پیامدهای ایمنی و زیست محیطی از جمله دستاوردهای مهم بکارگیری نت مبتنی بر قابليت اطمينان (RCM) است. کاهش 40 تا 70 درصدی خرابی تجهیزات از جمله اهداف مورد انتظار از پیاده سازی RCM بوده که تحقق آن در گروی آموزش توسط اساتید خبره و با تجربه و درک مفاهیم عمیق و کلیدی آن است.
برای تعالی در مدیریت داراییهای فیزیکی در سازمانهای تجهیز محور مدلهای تعالی متفاوتی وجود دارد. مدلهای تعالی برای انواع سازمانها مسیری را تدوین میکنند که از ابتدای راه تعالی در مدیریت داراییهای فیزیکی چه اقداماتی را باید انجام دهند. در همه این مدلها، ابزار و تکنیک RCM بهعنوان یکی از بخشهای اصلی مدیریت داراییهای فیزیکی مطرح شده است. در واقع صرفنظر از اینکه در یک سازمان از چه مدلی برای تعالی مدیریت دارایی بهره برده میشود، RCM بخش جدانشدنی آن است. RCM انواع مختلفی در صنعت دارد. شناختهترین نوع آن RCM II و RCM III است که توسط شرکت ALADON توسعهیافته است.
در این نوع نگهداشت مبتنی بر قابلیت اطمینان، بعد از انتخاب یک تجهیز مهم سازمان، یک کارگروه تشکیل میشود و این کارگروه با یک فرایند منظم و مشخص تکبهتک حالات خرابی را تحلیل میکند و راهحل ارائه میدهد. کل این فرایند از پیش مشخص است و نحوه اجرای هر گام از این فرایند نیز ذکر شده است. در پایان یک RCM قرار است فعالیتهای نگهداری و تعمیرات آن تجهیز خاص بهینه شود. مثلاً:
برای تجهیزاتی که حساسیت کمی برای سازمان دارد بهکارگیری دستورالعملهای سازنده و حداقل مرور سریع آن میتواند مفید باشد. اما زمانی که در مورد مهمترین تجهیزات سازمان صحبت میکنیم باید دقت کنیم که شرایط هر تجهیز در هر سازمان و حتی هر بخش از سازمان متفاوت است و امروزه حتی سازنده تجهیزات نیز اجرای RCM را توصیه میکنند.
در نگهداشت بر مبنای قابلیت اطمینان، نکات ریز فراوانی وجود دارد. مثلاً تمرکز این روش روی حالت خرابی است یا هر اقدام پیشگیرانهای باید برای سازمان منافعی بیشتر از هزینههایش داشته باشد.
تاریخ |
طول دوره |
ظرفیت |
مدت زمان |
– |
2 روز |
10 نفر |
16 ساعت |
زمان برگزاری: 13 و 14 آذر 1403
نحوه برگزاری: حضوری
مدرس: مهندس امیر خالقی
این دوره به صورت درون سازمانی نیز برگزار میگردد