شاید شما هم به این نتیجه رسیده باشید که نرم افزار نگهداری و تعمیرات سازمانتان آنطور که باید کارآمد نیست و به دنبال راهی برای بهبود مستمر نرم افزارهای نگهداری و تعمیرات CMMS/EAM سازمانتان باشید. اما به راستی چرا نرم افزارهای اینچنینی که ماهیت پشتیبانی دارند بعد از مدتی ناکارامد میشوند؟ پاسخ را باید درماهیت فرایندها و فعالیت های نگهداری و تعمیرات جستجو کرد.
اساسا فرایندها زنده و پویا هستند و در هر زمان نیاز به اصلاح و بهبود مطابق هدفی که برای آن تعریف شده اند، دارند به همین علت فرایند پیاده سازی و استقرار سیستم های پشتیان نگهداری و تعمیرات را نباید یک پروژه در نظر گرفت که در یک زمانی شروع میشود و پس از طی مراحلی به پایان میرسد، بلکه باید آن را یک چرخه در نظر گرفت که یک قسمت از آن نیز ارزیابی نرمافزار پشتیبان نگهداری و تعمیرات CMMS/EAM است. همه ی آنچه که در سیستم های نگهداشت انجام میشود نوعی فرایند است که هدفی از انجام آن وجود دارد ولی سازمان ها در بسیاری از موارد همگام با تغییرات و تحولاتی که در طی ماهها وسالها در آنها ایجاد میشود این فرایندها را بازبینی و بازنگری نمی کنند و به همین علت پس از مدتی این فرایندها ناکارامد میشوند. پر واضح است که سیستم هم خروجی را منطبق بر دادههای ورودی و فرایندهای تعریف شده تحویل میدهد و نتیجه می شود آنچه که می شود…
دقیقا در همین زمان است که ضرورت و اهمیت ارزیابی و بهبود مستمر نرم افزارهای نگهداری و تعمیرات CMMS/EAM محرز می شود.
بیشتر سازمانها از ارزیابی نرمافزار پشتیبان نگهداری و تعمیرات (CMMS / EAM) استفاده میکنند تا به سازمانشان در مدیریت تجهیزات / داراییها و نگهداشت انجام شده بر روی آنها کمک کند. آیا تابهحال از خود پرسیدهاید که آیا بیشترین استفاده را از سیستم خود میبرید یا خیر؟ نمونههای مطلوب و سازمانهای الگو در این زمینه در چه وضعیتی هستند و چگونه خود را با آنها مقایسه میکنید؟
ارزیابی نرم افزارهای پشتیبان نگهداری و تعمیرات CMMS / EAM یکی از ضروری ترین مرحله در فرایند استفاده از این نرم افزارها است. برای اینکه از این نرمافزارها به عنوان ابزار تصمیم ساز استفاده شود، نیاز به ارزیابی این نرم افزارها به منظور بهبود عملکردشان وجود دارد. هر یک از ماژول های نرم افزار را می توان به صورت جداگانه مورد بررسی، ارزیابی و بهبود قرار داد.
فرض کنیم سازمان شما فرایند انتخاب، خرید و پیاده سازی نرمافزار را به درستی طی کرده است و بعد از مدتی سازمان تصمیم به ارزیابی نرمافزار موجود و بررسی کارایی آن دارد. در چنین شرایطی باید به سوالات اساسی از قیبل سوال های زیر پاسخ دهید:
داده ها پایه های اساسی مجموعه اطلاعات و گزارش هایی هستند که میخواهیم از سیستم های CMMS و EAM دریافت کنیم. چالش اساسی برای ایجاد و بهبود مستمراطلاعات معنی دار و دقیق از این سیستم ها با داده هایی که به سیستم میدهیم، شروع میشود اما سازمانهایی هستند که نمیتوانند داده های معنی دار و دقیقی برای سیستم خود ایجاد کنند؟ ولی چرا؟ بعضی از علتهای احتمالی عبارتند از:
تمامی این مواردی که ذکر شد بر روی کیفیت و داده های نرم افزارها و درنهایت اطلاعات به دست آمده از آنها تاثیرگذار هستند. اگر بتوانیم در فرایند بهبود مستمر این مشکلات را حل کنیم، میتوانیم دادههایی که برای مدیریت عملیات نیاز داریم را نیز ایجاد کنیم.
فرایندها فعالیتهای سیستم هستند که دارایی ها را مدیریت میکنند. برای نمونه، وقتیکه یک آیتم موجودی انبار شمارش میشود، تراکنشی برای صدور دستور کار شمارش انبار نیز ایجاد میشود. هنگامیکه دستور کار برای یک تجهیز به سیستم وارد میشود، تراکنش دستور کار ایجاد میشود. دادههای تراکنشی، که در بالا به آن اشاره شد، بهعنوان خروجیای از فرایند ایجاد میشوند.
دادههای تراکنشی سیستم EAM / CMMS قلب و روح سیستم را تشکیل میدهند بهاینعلت که بر روی گزارشدهی و آنالیز خروجیها تأثیر گذاشته و به نظارت و اندازهگیری کارایی تجهیزات کمک میکند. کیفیت دادههای تراکنشی وابسته به فرایندهایی است که برای جمعآوری آنها به کار گرفته میشود. برای مثال:
فرایندها باید کارآمد باشند و مهمتر از آن، بتوانند اطلاعات تراکنشی خوب و مورد نیاز را تولید کنند. فرایند تقریبی و غیر دقیق و متناقض، دادههایی پایینتر از سطح استاندارد به همراه خواهد آورد. قوانین کسبوکار باید طوری مشخصشده باشند که ساختارها و راهنماهای فرایندی را ایجاد کنند؛ (برای نمونه، دستور کاری برای دریافت قطعات از انبار موردنیاز است). مستندسازی فرایندها راه خوبی برای تسهیل و استانداردسازی انجام فرایند است.
اگر به اطلاعات بیشتری در زمینه بهبود مستمر نرم افزارهای نگهداری و تعمیرات CMMS/EAM و بهینه سازی جمع آوری داده ها احتیاج دارید، با ما در تماس باشید…