معرفی کتاب مرجع کاربردی مدیریت تعمیرات اساسی


معرفی کتاب مرجع کاربردی مدیریت تعمیرات اساسی


پیچیدگی فناوری‌های مورد استفاده برای طراحی و ساخت کارخانه‌های صنعتی از سویی، و محدودیت‌های فناوری‌های مورد استفاده برای نگهداری از کارخانه‌ها و نیز مشکلات روزافزون مرتبط با عمر مفید این تجهیزات از سوی دیگر، ضرورت انجام فعالیت‌های نگهداشتی و تعمیراتی برای محافظت از دارایی‌ های فیزیکی را به‌خوبی نشان می‌دهد. به‌علاوه، در بازار جهانیِ به‌شدت رقابتی که مشخصه‌اش افزایش مقیاس و تنوع تولید است، برنامه‌ریزی و مدیریت مؤثر فعالیت‌های نگهداشت رفته‌رفته به یکی از فرایندهای بسیار حیاتی کسب‌وکارها بدل شده است؛ فرایندی که بین شرکت‌های پیشرو، شرکت‌های توانمند و شرکت‌های ضعیف فاصله ایجاد می‌کند.

همچنین ناگفته پیداست که برای نگهداری و تعمیرات دارایی‌ها و تجهیزات مهم و بزرگ، به انجام فعالیت‌هایی نظیر انواع بازرسی‌ها، تعمیرات اساسی تجهیزات، تعمیرات جزئی و اصلاحات در کارخانه نیاز است؛ فعالیت‌هایی که انجامشان فقط زمانی میسر است که عملیات کارخانه متوقف شده باشد و امنیت محیط کارخانه برای انجام چنین کارهایی تأمین باشد.

راهکار پیشگیری از چنین وقفه‌هایی در تولید، به‌ویژه در کارخانه‌های فرایندی پیوسته، کاملاً عیان است. لذا اخیراً تلاشی جدی‌تر و متمرکزتر برای طراحی فناوری‌هایی به کار گرفته شده است که توانایی پایش و نگهداری آنلاین کارخانه را دارند و وقفه‌های پرهزینه و ریسک‌های ایمنی، قابلیت‌اطمینان، کسب‌وکار و زیست‌محیطی مرتبط با آن‌ها را کمینه می‌کنند.

این کوشش‌ها برای تولیدِ بدون توقف ادامه دارد و اخیراً شرکت‌های پیشرو جهانی کارخانه‌هایی تماماً خودکار و مجهز به پایش آنلاین را راه‌اندازی کرده‌اند؛ اما هنوز بخش اعظم کارخانه‌های صنعتی و شرکت‌های تولیدیِ معظم در سراسر جهان به سازماندهی و اجرای فعالیت‌های پرشمار نگهداشتی در قالب بازگردانی (تعمیرات اساسی) نیاز دارند. هدف کتاب مرجع کاربردی مدیریت تعمیرات اساسی که در شرکت بین المللی پمکو ترجمه شده است نیز همین است: تشریح رویکردی منطقی و ساختارمند برای دستیابی به این امر با کمترین ریسک برای سازمان.





مرجع کاربردی مدیریت تعمیرات اساسی، تام لناهان، ترجمۀ علی زواشکیانی، امیر ملک‌نیازی و محسن ربیعی، تهران: آریاناقلم، 1396.

دانلود بخشی از کتاب


خرید آنلاین کتاب